architect Gouda, interieurarchitect Gouda, verbouwing woning, huis bouwen, huis verbouwen, ontwerp huis, keuken veranderen, ontwerp keuken, ontwerp badkamer, badkamer verbouwen, meubilair op maat, kastontwerp, design gouda, tentoonstellingsontwerp, art consultancy, verlichting, verlichtingsplan, huis en tuin gouda, tuin- en landschapsarchitect, tuinarchitect Gouda, tuinontwerper, tuinontwerp Gouda, ontwerp openbare ruimte, ontwerp parken, ontwerp pleinen, beplanting, beplantingsplan, planten, bomen, tuinmeubilair, begeleiden uitvoering, onderhoud tuinen gouda, tuin beheer, landgoed beheer, parkbeheer, hovenier gouda, kunst in openbare ruimte coach gouda, coaching en training, counseling, counseling Gouda, coaching voor creatieven (Rotterdam, Den haag, Utrecht, Amsterdam), creative excellence, therapeut, psychosynthese counseler, psychosynthese therapeut, therapeut Gouda, therapie gouda, burn out gouda, loopbaantraining Gouda, motivatiegesprek Gouda, levensvragen Gouda

ruimte en ruimte          meer informatie         home

referenties         nieuws         contact        credits

Ingeborg is een bevlogen architect/ontwerper. Met haar liefde voor ruimtelijke en beeldende kwaliteiten is het van éen van haar expertises om deze ten alle tijden in landschappen, architectuur, erfgoed en beeldende kunst te onderscheiden. Daarbij is het haar kunst om bij voorgenomen veranderingen een 'toon en taal' te zien die de bestaande kwaliteiten benut en versterkt. Zij is zo iemand die dan ook nog op heel verschillende stijlen weet aan te sluiten en de grotere schaal van structuren weet te verknopen aan de kleinere schaal van details en vice versa. Opgeleid en getraind als landschapsarchitect, tuin- en interieurarchitect werkt ze al ruim dertig jaar aan ontwerp-opgaves van diverse aard, voor heel diverse opdrachtgevers (particulieren, bedrijven en overheden) en voor omgevingen variërend van nieuw gebouwd tot historisch. In het verlengde van dit werk is ze al vele jaren docent aan de KABK in Den Haag en eerder ook tal van jaren bij Van Hall-Larenstein te Velp.

Hiernaast is ze een toegewijd coach en counselor en begeleidt ze mensen om de speel-ruimte van werk, studie en persoonlijke leven verder vorm te geven. Na verschillende opleidingen en trainingen ontwikkelde ze daartoe een heel eigen werkwijze. En, hoewel haar cliënten aanvankelijk vooral creatieve professionals waren, zijn daar de laatste jaren ook mensen uit heel andere vak-gebieden bijgekomen. Ook voor hen blijkt nog even vaak een wereld te winnen. In een vervolg op dit werk wordt ze soms om advies gevraagd bij creatieve (ondernemings)kwesties.

Het zal u niet verbazen dat in het eigen leven van Ingeborg ruimte evenzeer een rode draad is. De letterlijke én de figuurlijke ruimte waarin ontspanning en inspiratie, experiment, ontdekken en leren samen gaan. In die ruimte te kunnen 'bewegen' is voor haar essentieel. Het is ook vanwaar zij graag bijdraagt. Samengevat zegt ze wel eens over haar werk, dat ze graag dienstbaar is om ruimte -iedere ruimte- verder te brengen.