architect Gouda, interieurarchitect Gouda, verbouwing woning, huis bouwen, huis verbouwen, ontwerp huis, keuken veranderen, ontwerp keuken, ontwerp badkamer, badkamer verbouwen, meubilair op maat, kastontwerp, design gouda, tentoonstellingsontwerp, art consultancy, verlichting, verlichtingsplan, huis en tuin gouda, tuin- en landschapsarchitect, tuinarchitect Gouda, tuinontwerper, tuinontwerp Gouda, ontwerp openbare ruimte, ontwerp parken, ontwerp pleinen, beplanting, beplantingsplan, planten, bomen, tuinmeubilair, begeleiden uitvoering, onderhoud tuinen gouda, tuin beheer, landgoed beheer, parkbeheer, hovenier gouda, kunst in openbare ruimte coach gouda, coaching en training, counseling, counseling Gouda, coaching voor creatieven (Rotterdam, Den haag, Utrecht, Amsterdam), creative excellence, therapeut, psychosynthese counseler, psychosynthese therapeut, therapeut Gouda, therapie gouda, burn out gouda, loopbaantraining Gouda, motivatiegesprek Gouda, levensvragen Gouda

ruimte en ruimte          meer informatie         home

referenties         nieuws         contact        credits

Ingeborg is een bevlogen architect/ontwerper. Het is haar kunst om wensen naar heldere ruimte te vertalen. Zij is zo iemand die de diverse schaalniveaus in haar vingers heeft, gemakkelijk daarin kan schakelen en bij opgaves de schaal van structuren vruchtbaar weet te verknopen met de schaal van details en vice versa. Opgeleid en getraind als interieurarchitect én tuin- en landschapsarchitect werkt ze al ruim dertig jaar aan ontwerp-opgaves van diverse aard, voor heel diverse opdrachtgevers (particulieren, bedrijven en overheden) en voor omgevingen variërend van nieuw gebouwd tot historisch. In het verlengde van dit ontwerp-werk is ze al vele jaren ontwerp-docent aan de KABK in Den Haag en eerder ook tal van jaren bij Van Hall-Larenstein te Velp.

Daarnaast is ze een toegewijd coach en counselor en begeleidt ze mensen om 'de speel-ruimte van werk, studie en persoonlijke leven vorm te geven'. Na verschillende opleidingen en trainingen ontwikkelde ze daartoe een heel eigen werkwijze. En, hoewel haar cliënten aanvankelijk vooral creatieve professionals waren, zijn daar de laatste jaren ook mensen uit heel andere vak-gebieden bijgekomen. Ook voor hen blijkt er nog even vaak een wereld te winnen. In een vervolg op dit werk wordt ze soms als creative consultant om advies gevraagd.

Het zal u niet verbazen dat ruimte een gouden draad in het eigen leven van Ingeborg is. De letterlijke én de figuurlijke ruimte waarin ontspanning, inspiratie, experiment, ontdekken en leren samen gaan. Daarin te kunnen bewegen is voor haar essentieel. Het is ook van waaruit zij bijdraagt aan het werk of leven van anderen. Samengevat zegt ze over haar werk, dat ze graag dienstbaar is om alle ruimte vorm te geven. Want hoe de inzet ook is, de éne zal altijd tot meer van de andere leiden.