architect Gouda, interieurarchitect Gouda, verbouwing woning, huis bouwen, huis verbouwen, ontwerp huis, keuken veranderen, ontwerp keuken, ontwerp badkamer, badkamer verbouwen, meubilair op maat, kastontwerp, design gouda, tentoonstellingsontwerp, art consultancy, verlichting, verlichtingsplan, huis en tuin gouda, tuin- en landschapsarchitect, tuinarchitect Gouda, tuinontwerper, tuinontwerp Gouda, ontwerp openbare ruimte, ontwerp parken, ontwerp pleinen, beplanting, beplantingsplan, planten, bomen, tuinmeubilair, begeleiden uitvoering, onderhoud tuinen gouda, tuin beheer, landgoed beheer, parkbeheer, hovenier gouda, kunst in openbare ruimte coach gouda, coaching en training, counseling, counseling Gouda, coaching voor creatieven (Rotterdam, Den haag, Utrecht, Amsterdam), creative excellence, therapeut, psychosynthese counseler, psychosynthese therapeut, therapeut Gouda, therapie gouda, burn out gouda, loopbaantraining Gouda, motivatiegesprek Gouda, levensvragen Gouda

ruimte & kwaliteit          meer informatie        home

referenties         nieuws         contact        credits

Ingeborg is een bevlogen architect/ontwerper. Ze houdt van mooie verhoudingen, authenticiteit en betekenis in landschappen, architectuur, vormgeving en beeldende kunst. Éen van haar expertises is dan ook om deze kwaliteiten in cultuur- en erfgoed van alle tijden te onderscheiden. Daarbij is het haar kunst om bij het maken van ontwerpen een 'toon en taal te zien' die de bestaande kwaliteiten benut en verder brengt. Zij is zo iemand die daartoe op heel verschillende stijlen kan aansluiten en de grotere schaal van structuren verbindt met de kleinere schaal van details en vice versa. Opgeleid en getraind als landschapsarchitect, tuin- en interieurarchitect werkt ze al ruim dertig jaar aan ontwerp-opgaves van diverse aard, voor heel diverse opdrachtgevers (particulieren, bedrijven en overheden) en voor omgevingen variërend van nieuw gebouwd tot historisch. In het verlengde van dit werk is ze al vele jaren docent bij de opleiding interieur-architectuur en meubelontwerpen aan de Koninklijke Academie in Den Haag. En eerder was ze ook een aantal jaren ontwerp docent bij de opleiding tuin- en landschapsarchitectuur bij Van Hall-Larenstein te Velp.

Een beperkt deel van haar tijd werkt Ingeborg als creatieve consultant, coach en counselor en begeleidt ze mensen om 'de speel-ruimte' van werk, studie of persoonlijke leven verder vorm te geven. Na verschillende opleidingen en trainingen ontwikkelde ze daartoe een heel eigen werkwijze. En, hoewel haar cliënten aanvankelijk vooral creatieve professionals waren, zijn daar de laatste jaren ook mensen uit andere vak-gebieden bijgekomen. 

Het zal u niet verbazen dat 'ruimte' in het eigen leven van Ingeborg een rode draad is. De letterlijke én de figuurlijke ruimte waarin ontspanning en inspiratie, experiment, ontdekken en leren samengaan. In die ruimte te kunnen 'bewegen' is voor haar essentieel. Het is ook vanwaar uit zij graag bijdraagt. Samengevat kun je over al haar werk zeggen, dat ze graag dienstbaar is om  ruimte en kwaliteit te realiseren.